روش پخت دامغانی رشته پلوی سنتی
admin bayan blog | شنبه, ۳ مرداد ۱۳۹۴، ۰۲:۵۸ ب.ظ
مجله آشپزی مثبت - فرشته عبدالله زاده: رشتهپلو
مخصوص بهار است. دامغانیها این غذا را بیشتر در فروردین ، اردیبهشت و
خرداد میپزند و رشتهها را هم خودشان دستهجمعی دورهم درست میکنند.
رشتهپلوی مردم این شهر یک غذای سنتی و رسمی است و کلاً دستور پختش با بقیه
غذاها فرق میکند. اگر دلتان یک غذای مجلسی و لذیذ میخواهد حتماً این
پلوی سنتی را امتحان کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
- 4 پیمانه برنج
- 2 عدد بادمجان
- به مقدار لازم نمک، فلفل و روغن
- 250 گرم رشتهپلویی
- 250 گرم کدوحلوایی
- 1 ق س گردغوره یا رب انار
- 300 گرم گوشت قرمز یا مرغ
- 1 عدد سیبزمینی
طرز تهیه:
1. برنج را طبق روش پخت چلوی ساده در قابلمه آب جوش بریزید و در آخرین لحظات رشته را اضافه کنیدو بعد از 2دقیقه آن را آبکش کنید.
2. کف قابلمه مسی کمی روغن بریزید و سیبزمینی حلقه شده، کدوحلوایی و بادمجان را داخل آن بچینید و روی آنها کمی نمک بپاشید.
3. حالا فیله مرغ خام را که با گرد غوره ، نمک و فلفل مزه دار کردهاید روی آنهابچینید.میتوانید مرغ را کف قابلمه هم بچینید. شعله راکم کنید تا نسوزد سپس برنج آبکش شده را روی آن بریزید و با شعله ملایم 45 دقیقه بگذارید تا دم بکشد و مرغها بپزند.
جور دیگه
- دامغانیهای قدیمی از برنج استفاده نمیکنند و رشته را بهتنهایی در آب جوش میریزندو بعد از یک جوش آن را آبکش میکنند و با آب و روغن دم میکنند. در تصویر هر دو مدل آمده است.
- تهرانیها از خرمای هسته گرفته و کشمش به همراه گوشت ماهیچه لابهلای رشتهپلو استفاده میکنند.